Leder du også efter billigt bredbånd?
Markedet for internetforbindelser er lidt af en jungle, så hvis du leder efter billigt bredbånd kan det godt betale sig at gøre lidt research først. Hvis du bor i Århus, København eller Odense har du tit mellem 15 og 20 internetudbydere at vælge imellem. Udvalget er lidt mindre i de fleste større byer, men langt bedre end hvis du bor på landet. I rand-områderne er der sandsynligvis kun TDC og måske en eller to lokale internetudbydere.
Du kan dog få billigt bredbånd næsten uanset, hvor du bor i landet, og der er rigtige mange forskellige løsninger at vælge imellem, hvis du er på jagt efter billigt bredbånd.
De fleste internetudbydere tilbyder en række pakkeløsninger for bredbånd, og der er ikke altid den laveste pris, der vil give det billigste bredbånd i længden. Mange internetudbydere kan også tilbyde billigt bredbånd, når man samtidigt benytter deres fastnet eller mobiltelefoniservice. Der kan være mange penge at spare ved at samle alle sine internet og telefoni behov hos én udbyder. Ligeså vel som mange arbejdsgivere kan tilbyde billigt bredbånd som frynsegode.
De mest almindelige løsninger er Flatrate og Flexrate. De to produkter går under mange navne, men princippet er det samme uanset hvilken internetudbyder du har. Flatrate betyder, at du betaler en fast månedlig sum for adgang til en bestemt hastighed internet, som du så kan benytte med ubegrænset trafik.
Flatrate er den bedste løsning for tung trafik, som f.eks. download af musik og film, internet radio, podcasts eller streamet TV. Her er der ingen grimme overraskelser i form af rudekuverter, til gengæld er det ikke helt så billigt bredbånd som Flexrate.
Hvis du kun bruger internettet et par gange om ugen til at checke emails, så er flexrate en billig form for bredbånd. Abonnementsprisen er meget lav eller ikke-eksisterende, og du bliver i stedet takseret direkte på dit forbrug målt i megabyte trafik. Det er en ok løsning for nogle, men de fleste vil være bedre tjent med Flatrate, hvis de ønsker billigt bredbånd på langt sigt.
Blot skal du være klar over, at jo længere du bor fra en central, jo lavere vil hastigheden sandsynligvis være. Derfor er det en god idé at undersøge, om du virkelig får den båndbredde, som du har betalt for. Du kan måle din hastighed på it- og Telestyrelsens hjemmeside eller hos TDC.
Irfan skriver
I er da fuldstænigt galt på den, når i sammenligner mobiltbredbånd med fastnet bredbånd!!!!
BredbåndsGuiden skriver
Hej Irfan,
Tak for din kommentar.
Vi ved godt, at mobilt bredbånd og fastnet bredbånd, der “kommer ud af væggen” ikke er det samme produkt rent teknisk. Men for de fleste almindelig mennesker, vil der ikke være den store forskel, da det jo “bare” handler om at komme på nettet med det bedste produkt til den billigste pris. Jeg vil faktisk mene, at der med mobilt bredbånd, f.eks. fra 3, nu er mulighed for at opnå ret gode hastigheder, som sagtens kan mål sig med de fleste fastnet bredbåndsløninger?
Michael skriver
Jeg vil give bredbåndsguiden ret.
Jeg har både fast og mobilt bredbånd fra 3.
Med min faste fra tdc sidder jeg med en hastighed på 2 mbit. Selvom jeg betaler for 10 mbit. Dette synes jeg er ualmindeligt elendigt. Jeg er klar over at man ikke kan få 100 procent af den downloade rate der er lovet men man burde have en hastighed tættere på den man betaler for.
Jeg har næsten lige anskaffet mig en dongle fra 3. Jeg sidder altid med 4-5 mbit. Jeg tog en tur med toget igennem gribskov i nordsjælland og havde en rate på 2 mbit som minimum hele vejen. Nu kan man sagtens Sammenligne især fordi at 3 har lovet 20 mbit hastigheder inden 2009. Det glæder vi os til. 🙂
Barnevogne skriver
Vi bruger også både fastnet bredbånd derhjemme og mobilt bredbpnd når vi er på farten. Det er super at være ude at rulle med barnevognen og lige smutte forbi en veninde og stadig have mulighed for at åben den bærbare og surfe på nettet. Det er vi glade for!
Christopher skriver
Super god guide 🙂
/christopher
peter LF skriver
Til dem der bruger både kablet og mobilt bredbånd, vil jeg bare lige informere om at der findes små simple programmer der kan udnytte begge forbindelser på samme tid – og så altså opnå en meget højere hastighed…