Når man flytter er der en del at tage stilling til, men man skal også tænke på om man vil bibeholde sin nuværende internetudbyder, eller om man vil skifte – selvfølgelig, hvis man er udenfor sin bindingsperiode.
Undersøg dine muligheder
Næsten alle udbydere tilbyder, at man kan få flyttet sin internetforbindelse med (og det er med de goder man eventuelt har opnået), da de også er glade for dig som kunde. I og med at der er en del konkurrence indenfor feltet, tilbyder nogle endda til tider at den nye indflytter kan overtage din gamle router og abonnement, hvis du naturligvis ikke selv vil have det med. Men husk, uanset hvad du vælger, er det din pligt at kontakte din udbyder og lade dem vide, hvad end du gør. Samtidig kan du snakke med dem om hvad der ville være den bedste løsning for dig, nogle gange kan man opnå en mere fordelagtig løsning fordi de netop ikke vil miste dig som kunde. Dog skal du være opmærksom på at der normalt er et gebyr på ca. 100 kr., uanset om du gerne vil rykke din internetforbindelse, eller om en ny beboer overtager den (og det er alle udbydere der har gebyret fordi der stadig kræves et vist arbejde for at det kan lade sig gøre). Lige meget hvad er det en god ide at undersøge om du har den mest fordelagtig udbyder, det kan du gøre her via Bredbåndsguiden.
Opsigelse og dækning
Husk, der er altid en måneds opsigelsesvarsel, så du slipper for at betale dobbelt op, hvis det skulle være. Derfor være ude i god tide, så du slipper for at betale mere end du skal. Dog er det måske endnu mere vigtigt, at du får flyttet eller bestilt dit nye internet så du er godt dækket ind i dit nye hjem. Både en flytning eller en rykning kræver at din udbyder ved hvad de skal gøre, hellere gøre det i god tid så du slipper for at vente. Men du skal altid undersøge om udbyderen kan tilbyde den samme dækning (eller en dækning) på din nye adresse. Man ved aldrig om der skal sendes en tekniker ud på den nye adresse, hvilket vil koste en del ekstra. Hvis der er tale om fibernet, kan der endda kræves gravearbejde, og hvis det er tilfældet kan prisen hurtig ryge helt op.
Forskellige afgifter
Du skal bare huske at være opmærksom, du ved allerede at der er oprettelses afgifter (eller flytteafgifter), og du skal ikke regne med at det kan blive billigere. Undersøg din sag, vid hvad du snakker om og få styr på hvilke konkurrenter du kan liste, hvis det er. Normalt er de glade for dig som kunde, men kend dine rettigheder og undersøg din sag inden du flytter, så du ved hvad du har at gøre godt med.